Tomat ‘Harzfeuer’ F1 frö – Fröer

59 kr

Tomat ‘Harzfeuer’ F1 frö – fröer

Tomat ‘Harzfeuer’ F1*

Lycopersicon esculentum L.

Uppskattad sort. Robust, kraftigt växande, motståndskraftig.

Söt smak. Frukterna är fasta och medelstora. Kan skördas in på hösten. Sidoskott avlägsnas och plantan binds upp med hjälp av snöre eller tomatspiraler. Planteras ut i växthus i april. Kan planteras på friland i mitten av maj. Placeras soligt och i skydd för vinden i porös, närings- och humusrik, varm jord. Stort behov av vatten.

**Förodling: **8-10v före utplantering, lägsta nattemp +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand.

**Förkultivering: **Mars-April

**Blomstring/Skörd: **Juli-Okt

**Plantavstånd, cm: **80

Radavstånd, cm: 60

**Planteringsdjup, cm: **0,5-1

Livstid: 1-årig

**Växtläge: **Sol och skyddat, Drivhus/Växthus

Antal frö: 20

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Tomat 'Harzfeuer' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tomat ‘Harzfeuer’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *