Tomat ‘Fandango’ F1 frö – Fröer

54 kr

Tomat ‘Fandango’ F1 frö – fröer

Tomat ‘Fandango’ F1*

Lycopersicon esculentum

Tidig sort som ger stor skörd, får homogena, röda, plattrunda tomater som väger ca 150 gram. Växten är lämplig att odla såväl i drivhus som på friland. Skörda efter hand. Plantan behöver stöd, binds upp med hjälp av snöre eller tomatspiral. Skotten i bladvecken, "tjuvarna", ska tas bort. Placeras soligt och skyddad för vinden i porös, närings- och humusrik, varm jord. Behöver mycket vatten.

**Förodling: **Mars – April. 8-10 v före utplantering, lägsta nattemp 8 °C. Håll fuktigt. Låt gro i ca 18-21 °C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Plantera om efter hand till 1 planta/kruka.

**Skörd: **Juli – Oktober

**Plantavstånd, cm: **60

**Radavstånd, cm: **80

Planteringsdjup, cm: 0,5-1

**Höjd, cm: **120-150

**Växtläge: ** Sol och skyddat. Växthus/Drivhus.

**Livslängd: **1-årig

**Antal frö: **7

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Tomat 'Fandango' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tomat ‘Fandango’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *