Spenat ‘Red Tabby’ F1 frö – Fröer

49 kr

Spenat ‘Red Tabby’ F1 frö – fröer

Spenat ‘Red Tabby’ F1*

Spinacia oleracea

Motståndskraftig. Mörkgröna blad med fina, röda stjälkar. Vitaminrik grönsak som skördas när bladen ännu är ganska unga (babyleaves) eller när plantan är fullvuxen. Så löpande under säsongen för att kunna skörda regelbundet. Undvik dock att så i juli då plantan snabbare går i blom. Placeras i sol till halvskugga i porös, humusrik jord. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång.

**Direktsådd: ** Tidigt, så snart jorden går att bruka-mitten på juni samt tidigt på hösten. Vattna såfåran före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

**Plantavstånd, cm: ** 5-10

**Radavstånd, cm: ** 30-40

**Växtläge: ** Sol

**Antal frö: **550

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Spenat 'Red Tabby' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Spenat ‘Red Tabby’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *