Sallatsgurka ‘Euphya’ F1 frö – Fröer

59 kr

Sallatsgurka ‘Euphya’ F1 frö – fröer

Drivhusgurka (sallatsgurka) ‘Euphya’ F1*

Cucumis sativus

Salladsgurka. Drivhusgurka.
Toppsort som endast sätter honblommor. Riklig skörd. Blommar tidigt och säkert. Blir inte bitter. Tolerant mot äkta mjöldagg.  Placeras soligt i skydd för vinden. Toppkapas när den når till taket i växthuset. Alla sidoskott beskärs till andra bladet, och sidoskott från dessa beskärs också in till andra bladet. Skär/klipp 5 cm från bladet. Trivs i lös, näringsrik och varm jord. Stort behov av vatten.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering i växthus. Sätt inte ut för tidigt. Så 1 frö/kruka. Håll fuktigt. Ställ varmt, 25ºC. När fröna grott, ställ ljust i rumstemperatur.

**Förkultivering: **April-Maj

**Blomstring/Skörd: **Juni-Okt

Plantavstånd, cm: 30Radavstånd, cm: 120-150

**Planteringsdjup, cm: **1-2

Livstid: 1-årig

**Växtläge: **Sol och skyddat

Antal / frp: Räcker till ca 3st plantor

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: 5708787012081 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Sallatsgurka ‘Euphya’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *