Salladskål ‘Hilton’ F1 frö – Fröer

49 kr

Salladskål ‘Hilton’ F1 frö – fröer

Salladskål (Kinakål) ‘Hilton’ F1

Brassica pekinensis

Tidig sort av salladskål som är mogen efter ca 60 dagar. Huvudena är jämna, ovala och bladen är härligt spröda. Används som sallad, i wok eller som kokt grönsak.
Kräver solig placering i näringsrik, porös, väldränerad jord. Vattnas vid torka. Täckning med kålnät kan förhindra angrepp av skadedjur."

**Förodling: **Maj – Juni. 4-6v innan utplantering. Så på fuktad såjord. Täck tunt med jord. Håll fuktigt. Ställ varmt (+20°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Avhärda innan utplantering.

**Direktsådd: ** Juni -Aug. Tidigare sådd rekommenderas inte, då detta kan ge plantor som går i blom utan att bilda huvuden. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig.

**Skörd: **Aug – Okt

**Plantavstånd, cm: **30

Radavstånd, cm: 40

**Planteringsdjup, cm: **0,5-1

Livstid: 1-årig

**Växtläge: **Sol

Antal frö: 50

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Salladskål 'Hilton' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Salladskål ‘Hilton’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *