Nätmelon ‘Charentais / Excelsor’ F1 frö – Fröer

59 kr

Nätmelon ‘Charentais / Excelsor’ F1 frö – fröer

Nätmelon ‘Charentais / Excelsor’ F1*

Cucumis melo

Saftig, söt arom. Resistent mot sjukdomar/skadedjur. Får runda, mellanstora frukter. Planteras ut i slutet av maj/början av juni. Kan med fördel planteras ut i svart folie (skär ett kryss och plantera i det). Kräver en varm, solig och vindskyddad växtplats, t.ex. framför en mur i söderläge, i drivbänk eller i växthus. Kräver en närings- och humusrik, varm jord. Tål inte torka.

Toppskott knipsas av efter 5-6 blad, så blir skörden rikligare. Om melonen låter ihålig när man slår på den, är frukten mogen. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång.

**Förodling: ** Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 1 frö/kruka i den fuktade såjorden. Håll fuktigt och ställ varmt 28°C för groning sedan ljust och normal rumstemp. Vattna och ge näring.

**Plantavstånd, cm: ** 50

**Radavstånd, cm: ** 50

**Växtläge: ** Sol

**Antal frö: **5

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Nätmelon 'Charentais / Excelsor' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Nätmelon ‘Charentais / Excelsor’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *