Tomat ‘Tropical Red’ F1 – Fröer

59 kr

Tomat ‘Tropical Red’ F1 – fröer

Tomat ‘Tropical Red’ F1*

Solanum lycopersicum

En mycket välsmakande sort som ger stor skörd, får stora, högröda, blanka frukter som väger 180-210 g. Idealisk för odling i växthus, men kan även odlas på friland.
Plantan binds upp med hjälp av snöre eller tomatspiraler. Skotten i bladvecken, "tjuvarna", tas bort. Placeras soligt och i skydd för vinden i porös, närings- och humusrik, varm jord. Stort behov av vatten.

**Förodling: Mars – April. **Förkultiveras inomhus i krukor. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Håll sådden vid 22-25 grader, efter groning 18-20 grader och så ljust som möjligt. Utplanteras efter avhärdning i växthus.

**Skörd: **Juli – Okt

**Plantavstånd, cm: **60

**Radavstånd, cm: **80

**Planteringsdjup, cm: **0,5-1

Höjd, cm: 150

**Växtläge: ** Sol och skyddat. växthus/drivhus

Livstid: 1-årig

**Antal frö: **7

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: 5708787013392 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Tomat ‘Tropical Red’ F1 – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *