Sockermajs ‘Sprinter’ F1 frö – Fröer

59 kr

Sockermajs ‘Sprinter’ F1 frö – fröer

Sockermajs ‘Sprinter’ F1*

Zea mays saccharata

Extra söt, god smak. Får 22-24 cm långa kolvar med regelbundet guldgula korn ända ut till spetsen. Den fina smaken bevaras även efter ett par dagar i kyl. Trivs på varma platser. Bör inte odlas i närheten av andra majssorter. Kräver porös, medeltung jord. Vattnas och gödslas. Om ett lätt tryck på majskornet med en nagel gör den platt är majsen mogen. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång.

**Förodling: ** Så 1 frö/kruka. Placera varmt för groning. Placera ljust och svalt efter uppkomst. Ge näring 1 gång/vecka. Utplantera efter frost.

**Plantavstånd, cm: ** 40

**Radavstånd, cm: ** 80

**Höjd, cm: ** 150

**Växtläge: ** Sol

**Antal frö: **20

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: 5708787012821 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Sockermajs ‘Sprinter’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *