Salladsgurka ‘Jazzer’ F1 frö – Fröer

59 kr

Salladsgurka ‘Jazzer’ F1 frö – fröer

Salladsgurka ‘Jazzer’ F1*

Cucumis sativus

En robust och tolerant salladsgurka som ger riklig skörd. Odlas på friland eller i drivbänk. De smala, mörkgröna, lätt knottriga frukterna blir upp emot 30 cm långa, är välsmakande och utan bitterhet. Sorten är mindre mottaglig för äkta och oäkta mjöldagg. Sidoskott knipsas av efter 2–3 blad. Bör skördas ofta.
Placeras soligt i lä för vinden. Trivs i lös, näringsrik och varm jord. Stort behov av gödning och vatten.

**Förodling: April – Maj. ** Så 1 frö/kruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad jord och övre 1/3 med såjord. Håll fuktigt. Ställ varmt för groning (+25°C). När fröna grott, ställ ljust i rumstemp. Sätt inte ut plantan för tidigt, lägsta nattemp 12-15°C.

**Direktsådd: **Maj. Vattna i såfåran före sådd. Håll jorden fuktig efter sådden tills groningen har kommit igång.

**Skörd: **Aug – Sept

**Plantavstånd, cm: ** 30

**Radavstånd, cm: **120- 150

**Planteringsdjup, cm: **1-2

Växtläge: ** Sol **och skyddat

**Livstid: **1-årig

**Antal frö: **Räcker till ca 7st plantor

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: 5708787012050 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Salladsgurka ‘Jazzer’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *