PRIMA Villa Sport Gräsfrö 1kg – Fröer

109 kr

PRIMA Villa Sport Gräsfrö 1kg – fröer

**En bra blandning för den gemensamma villagräsmattan. **

Fröblandningen kan användas både för nyetablering och återsådd. Prima Villa Sport Gräsfrö är en speciell blandning av gräsfrön som är snabba att gro och etablera sig.
Efter några månader kommer de täta och långsamväxande arterna att ta över och gräsmattan kommer att framstå som vacker, tät, frodig och grön.

Du kan så gräsmatta under hela växtperioden – från vår till höst. Enklast är under tidig höst då det fortfarande är varmt samtidigt som jorden är fuktig.

Instruktioner:
**Nysådd: **Jämna till ytan väl och plocka bort stenar och rötter. Vattna så jorden är genomfuktad. Gödsla gärna ytan med gräsgödsel innan sådd.
Dela upp ytan som ska sås i mindre delar så blir det enklare att dosera. Så i två riktningar, för hand eller med en spridarvagn. Mylla sedan ner gräsfröna med en lövräfsa och platta till ytan med en gallervält.
Efter sådd måste ytan hållas fuktig 3-4 veckor tills fröna grott och fått rötter. Klipp första gången när gräset är 5-6 cm högt.

**Stödsådd: **
Stödså vår eller höst så får du en tätare gräsmatta som står emot ogräs bättre.
Det är viktigt att fröna får jordkontakt. Luckra upp ytan som ska repareras eller stödsås. Sprid generöst med frön i gräsmattans svaga partier. Håll de nysådda partierna fuktiga.

**1kg räcker till 40m² **

Sammansättning:
Rajgräs ‘Bokser’ Lolium perenne 35%
Rajgräs ‘Turfsun’ Lolium perenne 35%
Rödsvingel ‘Relevant’ Festuca rubra rubra 25%
Ängsgröe ‘Jackpot’ Poa pratensis 5%

Artikelnr: PRIMA Villa Sport Gräsfrö 1kg Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”PRIMA Villa Sport Gräsfrö 1kg – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *