Sale!

Paprika ‘Atris F1’ Organic frö – Fröer

Det ursprungliga priset var: 54 kr.Det nuvarande priset är: 1 kr.

Paprika ‘Atris F1’ Organic frö – fröer

Paprika ‘Atris’ F1* Organic – Ekologiskt frö

Capsicum annuum

Paprika ‘Atris’ är en avlång och spetsig paprika med en mild, lätt sötaktig smak. Mognar från grön till röd och kan användas såväl rå som syltad eller grillad. Odla i skyddat och varmt läge, gärna i stora krukor. Behöver mycket vatten och gödning. Duscha ofta, vilket förhindrar insektsangrepp.

**Förodling: ** Så i fuktad såjord. Håll fuktigt. Ställ varmt för groning, 20 °C. Efter uppkomst, ljust och svalare. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1 planta per kruka i gödslad jord.

**Plantavstånd, cm: ** 40

**Radavstånd, cm: ** 40

**Höjd, cm: **100

**Växtläge: **Sol och skyddat. Växthus/drivhus

**Antal frö: **Räcker till ca 3st plantor

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: 5708787019332 Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Paprika ‘Atris F1’ Organic frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *