Morot ‘Rondo’ 1st fröpåse – Fröer

39 kr

Morot ‘Rondo’ 1st fröpåse – fröer

Odla med Bamse* – Morot ‘Rondo’

Daucus carota

Bästa moroten att odla i balkonglåda!

Rund, nästan golfbollsstor, tidig morot. Bästa moroten att odla i balkonglåda eller i grunda jordar. Från groning till skörd, ca 75 dagar!

**Direktsådd: **Morotsfröna är små, ett tips är att blanda dem med några nävar sandlådesand. Gör sedan en grund fåra, 1 cm och sprid ut en jämn sand-/frösträng, täck med jord och vattna. Håll fuktigt och gallra till 3-4 cm plantavstånd, efter att de tittat upp.

Så i balkonglåda: Morotsfröna är små, blanda dem med några nävar sandlådesand. Gör två rader zick-zack i balkonglådan och sprid ut sand-frösträngen jämt i den och täck sedan med jord och vattna. Håll fuktigt och gallra till 3-4 cm plantavstånd, efter att de tittat upp.

Vårsådd: Så från mitten av april till slutet av maj – skörda efter 2-3 månader.

Höstsådd: Så från slutet av juli till mitten av september- skörda efter 2-3 mån.

**Groningstid: ** 10-14 dagar

**Plantavstånd, cm: **2-4

**Radavstånd, cm: **30

**Växtläge: ** Sol

**Antal frö: **ca 800 (Räcker till 2-3 meter)

*Bamse fyller 50år (2023) och det firas med en helt ny fröserie ‘Odla med Bamse’. Bamse är en av de mest kända seriefigurerna i Sverige och är omtyckt av både vuxna och barn. Texterna på baksidan av påsen är anpassade så att barnen ska kunna så själva (med lite hjälp från en vuxen). Fröerna är anpassade för friland och balkongodling. Bamses fröpåsar är tillverkade av återvunnnen celllosa och är FSC-certificerade.

Artikelnr: Morot 'Rondo' 1st fröpåse Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Morot ‘Rondo’ 1st fröpåse – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *