Blomstertobak ‘Avalon Appleblossom’ F1 frö – Fröer

49 kr

Blomstertobak ‘Avalon Appleblossom’ F1 frö – fröer

Blomstertobak ‘Avalon Appleblossom’ F1*

Nicotiana x sanderae

Underbart rikblommande och lättodlad blomstertobak som är ganska tålig för regn och blåst. Sorten har ett kompakt växtsätt och blommorna är skirt pastellfärgad. Mycket vacker både i rabatt och kruka. Vattna och ge näring regelbundet. Klipp bort vissna blommor.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering. Trivs i näringsrik, väldränerad jord.

**Plantavstånd, cm: **20

**Radavstånd, cm: **20

**Höjd, cm: **30

**Livstid: **1-årig

**Växtläge: **Sol till halvskugga

**Antal frö: **35

*Vad betyder F1

F1-hybrider, som de kallas, är en korsning av två inavlade plantor med skilda egenskaper, som har valts ut för att de är särskilt goda. Resultatet blir växter med bra växtkraft och med ett enhetligt utseende. Med F1-hybriderna ska du veta vad du får och kunna lita på att fröerna växer i samma takt och att plantorna blommar samtidigt. Det senare är egentligen mest en fördel för yrkesodlare. I trädgården har vi inget direkt emot att blomningen är lite utspridd och oförutsägbar.

Om du sparar frön från en F1-hybrid och sår säsongen efter kan resultatet bli mycket skiftande. Det är bara den som har båda föräldrasorterna som kan få fram en ny likadan sort. Du måste alltså köpa nya frön av samma sort nästa år för att vara säker på att få rätt blomma eller grönsak. Men å andra sidan kan du få en glad överraskning om den sort som kommer av en F1-hybrid är fin och annorlunda.

Artikelnr: Blomstertobak 'Avalon Appleblossom' F1 frö Kategori:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Blomstertobak ‘Avalon Appleblossom’ F1 frö – Fröer”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *